Policija o teškom sudaru vlakova: ‘Vlakovi su imali 36 teretnih vagona. Čeka se uklanjanje vagona’

12. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Policija o teškom sudaru vlakova: ‘Vlakovi su imali 36 teretnih vagona. Čeka se uklanjanje vagona’

Foto: Damir Špehar/PIXSELL


Do sada poduzetim izvidima utvrđeno je da je jučer, 11. kolovoza, oko 4.40 sati, u Majurcu, na željezničkoj pruzi Križevci-Koprivnica došlo do NESREĆE u željezničkom prometu na način da je 43-godišnji strojovođa sa zagrebačkog područja upravljao željezničkom kompozicijom koja se sastojala od lokomotive i 19 teretnih vagona.

Naletio je na stražnji dio željezničke kompozicije koja se sastojala od lokomotive i 17 teretnih vagona kojom je upravljao 46-godišnji strojovođa sa šireg koprivničkog područja. Tom prilikom došlo je do izlijetanja lokomotive i osam vagona, dok su drugi vagoni oštećeni.

Strojovođe su prevezene u Opću bolnicu Koprivnica gdje im je pružena pomoć, a po zaprimanju liječničke dokumentacije znat će se kvalifikacija ozljeda.

Prilikom sudara vlakova oštećena je i infrastruktura, odnosno željeznička pruga i elektroinstalacije uz prugu, a materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Očevidom je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Bjelovar uz stručnu pomoć policijskih službenika te službenika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu kao i povjerenstava predstavnika trgovačkih društva hrvatskih željeznica.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a očevid će se nastaviti nakon što se uklone prevrnuti vagoni.