POLICIJA NA PARKINGU Sukobili se zamjenik gradonačelnika i zakupac parkirališta

9. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika POLICIJA NA PARKINGU Sukobili se zamjenik gradonačelnika i zakupac parkirališta

Ivo Cagalj/PIXSELL


Splitska je policija u četvrtak izvijestila kako je na parkiralištu u blizini sportske dvorane Gripe u srijedu navečer intervenirala iz preventivnih razloga da bi spriječila narušavanje javnog reda.

Na tom su se parkingu verbalno sukobili zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević i zakupac parkinga Tonči Omrčen. Ivošević je angažirao radnike tvrtke Čistoća da uklone stupići koji su se, po njegovim tvrdnjama, nalazili na površini u Osječkoj ulici koja nije dio parkirališta koje koristi zakupac.

U policiji kažu kako su pozvani na mjesto događaja te su obavili razgovor s osobama koje su se tamo zatekle. “Skrenuta im je pozornost da se suzdrže od narušavanja javnog rada i mira te je utvrđeno da predmet spora nije u nadležnosti policije već drugih tijela,” navodi se u priopćenju.

Policajci su ostali na mjestu događaja dok se situacija nije smirila radi prevencije sukoba pošto je utvrđeno kako su dvije osobe raspravljale.

Omrčen demantirao tvrdnje da je parking nelegalno uzurpiran

Zakupac parkinga Tonči Omrčen u četvrtak je opovrgnuo tvrdnje gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića da je parkiralište kod dvorane Gripe “nelegalno uzurpirano tako što zakup nije plaćen za cijeli prostor”.

Omrčen tvrdi da se radi o lažnim optužbama te da je koncesiju za parking dobio na javnom natječaju. Ustvrdio je i da je Grad odgovoran što katastarska čestica na parkiralištu nije usklađena sa stvarnim stanjem na terenu. (Hina)