Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  “Prijevara”.

Sumnja se da je 8. rujna 2020. godine došla u trgovačko društvo u Črečanu gdje je s direktorom dogovorila kupnju quad vozila marke Hisun Tactic zagrebačkih registarskih oznaka za 29.000 kuna. Budući da kod sebe nije imala sav novac za isplatu vozila s direktorom se dogovorila da potpišu predugovor o kupoprodaji, a da vozilo preuzme na način da potpišu ugovor o najmu tog vozila do isplate koja je trebala biti na određene dane.

Do roka navedenog u predugovoru nije isplatila dogovoreni iznos već samo 6500 kuna, kao što nije uplatila niti 8750 kuna za najam vozila, a ujedno je odustala i od kupnje. Početkom veljače su zaposlenici trgovačkog društva koje je u vlasništvu quada na adresi stanovanja osumnjičene preuzeli vozilo koje je vraćeno u neispravnom stanju.

Materijalna šteta iznosi 31.250 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.