Policija u BiH razbila je u suradnji s USKOK-om kriminalnu skupinu u BiH koja je krijumčarila drogu i naoružanje u zemlje Europske unije posljednje četiri godine, ostvarujući višemilijunsku zaradu.

Po priopćenju državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), njihovi pripadnici su proveli pretrese jedanaest lokacija na području triju županija u Federaciji BiH te gradu Banjoj Luci, nakon čega su uhitili četiri osobe.

Otkriveno je dva kilograma droge skunk, pištolj i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz. Ova kriminalna skupina se tereti za krijumčarenje droge, oružja i vojne opreme te za pranje novca.

Njih su pripadnici policije pratili pune četiri godine tijekom koje su surađivali s policijskim službenicima hrvatskog USKOK-a, a iskorišteni su i dokazi dešifriranjem aplikacije za komunikaciju Sky.

Osumnjičeni su u razdoblju od 2019. godine do danas u zemlja Europske unije prokrijumčarili oko 300 kilograma droge speed, više od 100 kilograma droge skunk, 20 kilograma smjese za povećanje količine mase za drogu speed, 42 litra amfetaminskog ulja kao i četiri veće vreće droge ecstasy. U tome razdoblju su prokrijumčarili i 50 komada različitog vatrenog oružja, od automatskih  pušaka i pištolja različitih marki i kalibara.

Procjenjuje se kako su ostvarili višemilijunsku dobit.