Osoba koja je u utorak uhićena zbog silovanja i ozljeđivanja šipkom mlade djevojke, o čemu je medije izvijestio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, nije mladić koji je počinio to kazneno djelo, potvrđeno je u srijedu u splitskoj policiji.

U policiji su rekli da “provedenim mjerama i radnjama koje su obavljene u utorak, u sklopu kriminalističkog istraživanja, a vezano za događaj koji se zbio 16. lipnja, u odnosu na osobu koja je dovedena u službene prostorije”, u propisanom roku od 24 sata nije potvrđena osnovana sumnja da je počinio to kazneno djelo.

Zbog toga je temeljem zakonskih odredbi pušten, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Osamnaestogodišnjakinja je napadnuta u ponedjeljak oko 2 sata poslije ponoći kada je na nju nasrnuo muškarac sa šipkom u ruci s kojom joj je nanio ozljedu šake. Potom ju je silovao i ostavio na cesti.

Djevojka je pomoć zatražila u splitskoj bolnici, a policija se odmah dala u potragu za počiniteljem. Objavili su i video snimku s nadzorne kamere u središtu grada na kojoj se pojavljuje muškarac za kojeg sumnjaju da bi mogao biti počinitelj.