Policija ga zatekla na djelu dok je istovarivao duhan iz hladnjače

4. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika Policija ga zatekla na djelu dok je istovarivao duhan iz hladnjače

Foto: Pu istarska


Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Pula-Pola, kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 65 i 45 godina počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su 3. siječnja oko 8.40 sati u Spinčićevoj ulici u Puli primijetili 65-godišnjaka kako iz hladnjače, zagrebačkih registracijskih oznaka, iznosi vreće s duhanom i prenosi ih u obližnju garažu. Policijski službenici uhitili su muškarca, a temeljem naloga nadležnog suda obavljene su pretrage hladnjače i garaže.

duhan1 copy

U hladnjači je pronađeno devet vreća sa 180 kilograma sitno rezanog duhana bez pripadajućih markica Ministarstva financija, dok su u garaži pronađene još tri vreće s oko 60.5 kilograma sitno rezanog duhana bez pripadajućih markica Ministarstva financija. Policijski službenici oduzeli su pronađeni duhan, kao i hladnjaču koja se koristila za prijevoz duhana.

duhan3 copy

Nad osumnjičenim 65-godišnjakom i 45-godišnjim korisnikom garaže provedeno je kriminalističko istraživanje te će policija protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

duhan4 copy