Na graničnom prijelazu Stara Gradiška 25-godišnji mladić, kojem je policija ranije oduzela registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti automobila, pokušao je izvesti prevaru.

Nakon što su mu pločice oduzeli, on je sam izradio nove pločice i to od drveta. Zatim je isprintao registracijsku oznaku i papir zalijepio na drvo misleći da nitko ništa neće posumnjati, piše rtl.hr.

“Na graničnom prijelazu Stara Gradiška u četvrtak oko 18 sati na izlazu iz Hrvatske kontroliran je osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih pločica i 25-godišnji vozač, inače državljanin Švicarske.

Policajci su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istome 1. kolovoza policija u Austriji oduzela pločice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti.

Do 4. kolovoza isti nije otklonio neispravnost vozila, već je napravio registracijske pločice od drveta na koje je nalijepio papir s napisanom registracijskom oznakom, te ih uporabio kao prave”, otkrili su danas iz PU brodsko-posavske.

Policija je vozilo isključila iz prometa i oduzela mu pločice. Protiv 25-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.