Policajci u stanu pronašli preko 100 grama kokaina, oko 3,38 kilograma konoplje i oko 750 ml ekstrakta konoplje

18. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Policajci u stanu pronašli preko 100 grama kokaina, oko 3,38 kilograma konoplje i oko 750 ml ekstrakta konoplje

foto: Pu zagrebačka


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo.

Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina, konoplje tipa droga i ekstrakta konoplje tipa droga, koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u svom stanu na području Trnja, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na nezakonitom tržištu.

Naime, pretragom njegovog stana, policijski su službenici pronašli ukupno oko 109 grama kokaina pakiranog u pet plastičnih paketa, oko 3380 grama konoplje tipa droga pakirane u devet različitih paketa, oko 750 ml ekstrakta konoplje tipa droga pakiranog u trideset medicinskih šprica te dvije digitalne vage s tragovima droge. Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzet i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Količina droge, način pakiranja, digitalne vage te oduzeti novac nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments