Policajci počeli korizmu obredom pepeljenja: ‘U ovom korizmenom vremenu budimo dublje povezani s Bogom i jedni s drugima’

27. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Vjera Policajci počeli korizmu obredom pepeljenja: ‘U ovom korizmenom vremenu budimo dublje povezani s Bogom i jedni s drugima’

Foto: PU sisačko-moslavačka


Generalni vikar Vojnog ordinarijata, prečasni Marko Medo, voditelj MUP-ove Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH Mario Dokmanić i kapelan don Ivo Borić, sastali su se na Čistu srijedu, Pepelnicu, u prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke sa načelnikom Policijske uprave Lukom Pešutom, zamjenikom načelnika Dubravkom Smolčićem i užim kolegijem te su u ugodnom razgovoru razmijenili mišljenja o međusobnoj suradnji.

Sveto misno slavlje povodom početka Korizme za djelatnice i djelatnike policijske kapelanije sv. Kvirina, Policijske uprave sisačko-moslavačke je u sisačkoj Katedrali Uzvišenja Svetog Križa predvodio i propovijedao generalni vikar Vojnog ordinarijata, prečasni Marko Medo uz kapelana don Ivu Borića, fra Ivu Bošnjaka, fra Tomislava Jurića, fra Dragu Grizelja i đakona vlč. Tomislava.

U nadahnuto-sadržajnoj propovijedi prečasni Marko Medo rastumačio je simbol pustinje.

– Svi mi imamo pustinju svoga života, pustinja je strah i mir. I Krist je proživio pustinju, ali je na križu u pustinji proživio i uskrsnuće na koje poziva i sve nas – rekao je. Za vrijeme mise obavljen je i obred pepeljenja.

Generalni vikar je poželio da u ovom korizmenom vremenu budemo dublje povezani s Bogom i jedni s drugima. Zahvalio se policijskim službenicima na trudu, radu te poželio da i dalje uz Božju pomoć obavljaju svoje poslove.

Don Ivo Borić je osigurao oko 300-tinjak porcija ribe za djelatnike ove Policijske uprave čime je započeo post.

Facebook Comments