Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i zatražio pritvor protiv trojice policajaca i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Vrbovskog zbog prikrivanja prometne nesreće koju je pod utjecajem alkohola izazvao gradonačelnik Vrbovskog.

Tužiteljstvo je, ne navodeći imena, izvijestilo da se sporna nesreća dogodila 19. rujna 2019. u Vrbovskom kada je gradonačelnik Dražen Mufić uslijed vožnje pod utjecajem alkohola izgubio nadzor nad upravljačem te službenim automobilom sletio izvan kolnika i otišao s mjesta nesreće.

Za nesreću su u konačnici izricanjem upozorenja kaznili pročelnicu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marinu Tonković koja je na mjesto nesreće tek naknadno došla donijeti rezervni ključ službenog gradonačelnikova automobila.

Policija je priopćila da su trojica njihovih službenika – zamjenik načelnika Policijske postaje Vrbovsko i dvojica iz autoophodnje, namjerno prikrili podatak da je gradonačelnik skrivio prometnu nesreću upravljajući službenim vozilom pod utjecajem alkohola.

Policajci iz autoophodnje nisu obavili očevid i osigurali mjesto nesreće te su dozvolili da radni stroj komunalne tvrtke izvuče gradonačelnikov automobil na cestu, čime su omogućili promjenu zatečenog stanja.

Naknadno su u nazočnosti zamjenika načelnika proveli alkotestiranje pročelnice te sastavili i potpisali neistinit zapisnik i izvješće u kojem je navedeno da je u vrijeme nesreće službeni automobil vozila pročelnica.

Time su omogućili gradonačelniku izbjegavanje prekršajne odgovornosti za uzrokovanje prometne nesreće u alkoholiziranom stanju, izvijestio je Uskok koji za sve osumnjičene od suca istrage traži određivanje istražnog zatvora.