Grad Koprivnicu u četvrtak su u sklopu Studijskog putovanja posjetili polaznici 23. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

Tom prigodom susreli su sa Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec, zamjenicama gradonačelnika i Dariom Jembrekom, pročelnikom Službe ureda gradonačelnika.

Ovaj naraštaj polaznika Ratne škole broji 17 polaznika, od čega je osam iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, dvoje iz Sjeverne Makedonije, dvoje iz Bosne i Hercegovine te po jedan polaznik iz Slovenije i Crne Gore, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prijem_polaznike_Ratne_skole_04

Polaznike Ratne škole predvodili su brigadir Mijo Kožić i pukovnica Jasna Đivan Perković.

Polaznici Ratne škole tom su prilikom upoznati s kulturnom baštinom i poviješću grada Koprivnice, gospodarstvom, razvojem i ulaganjem u odgoj i obrazovanje te velikom brigom o zaštiti okoliša.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ ustrojena je odlukom Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Franje Tuđmana 25. lipnja 1998. godine kao najviša vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.