Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća HDZ Koprivničko-križevačke županije obilježio 31. godišnjicu od osnutka stranke

16. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća HDZ Koprivničko-križevačke županije obilježio 31. godišnjicu od osnutka stranke


S obzirom na epidemiološke mjere, HDZ Koprivničko-križevačke županije skromno je obilježio 31. godišnjicu osnutka stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na sam dan obljetnice, u utorak su čelnici stranke, predvođeni predsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborskim zastupnikom Darkom Sobotom u spomen na utemeljitelje i članove i članice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji položili vijenac i zapalili svijeće kod Centralnog križa na Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ u Koprivnici.

Nakon polaganja vijenaca jedan od stranačkih utemeljitelja Krunoslav Vitelj rekao je kako je HDZ najbolja stranka koja je ikada postojala.

hdz00

– Puno je godina prošli, mi koji smo ovdje pokazali smo da možemo napraviti puno stvari. Želim se prisjetiti svih naših utemeljitelja, članica i članova i kad smo krenuli puno ljudi nam je prišlo i uspjeli smo napraviti ovu državu. Odajmo im počast, a od prvih utemeljitelja ostalo je još šest živih – kazao je Vitelj.

hdz0

Darko Sobota je rekao kako je dan prisjećanja na one koji su utkali svoje živote, posebice u stvaranje domovine Hrvatske.

– HDZ na prostoru Koprivničko-križevačke županije je usmjeren prema boljitku i napretku kako su svi članovi na ovim prostorima željeli. Naš doprinos će biti i u narednih mjesec dana izdavanjem monografije 30 godina od osnutka koju zbog pandemije koronavirusa nismo izdali prošle godine. Na taj način ćemo se zahvaliti svim članovima koji su osnivali HDZ i promovirali njen rad u proteklom razdoblju – poručio je Sobota.

sobotahdz3

Facebook Comments