Sandi Kovač, novi je nogometaš u redovima Radnika Križevci, a postigao je u subotu pobjednički pogodak u Ludbregu. Mrežu je zatresao pet minuta prije kraja prvenstvene utakmice 5. kola i srušio nadu domaće Podravine za bodovima.

Kovač će za dva mjeseca navršiti 24 godine, igra na poziciji stopera, a rodom je iz virovitičkog predgrađa Milanovca.

-Prve nogometne korake sam napravio u Milanovcu, a nogometni put sam nastavio u Školi nogometa Nogometnog kluba Virovitica. Tu sam proveo 8-9 godina, a seniorski put sam započeo u Nogometnom klubu Bilogora 1974 i u 4. nogometnoj ligi osvojili smo naslov prvaka. Zatim sam s istim ciljem otišao u NK Pitomaču, ali na kraju smo osvojili drugo mjesto.

sandi kovac2

Od ove sezone sam u Radniku Križevci. Kontaktirao me klupski dopredsjednik Vitomir Mijić i došlo je do suradnje. Uvjeti, atmosfera, klub – sve je na vrhunskoj razini. Svi u klubu se jako trude, a gledajući ekipu jasno je da postoje velika očekivanja od nas.

Na stanu sam u Križevcima, sviđa mi se grad, ima sličnosti s mojom rodnom Viroviticom. Sve potrebno za život grad ima – zaključio je novi stoper Radnika Križevci.

Nakon pet odigranih kola Radnik Križevci je vodeći na tablici 3. NL sjever s 13 osvojenih bodova, a u subotu na križevački Gradski stadion dolazi Koprivnica. Utakmica počinje u 16.30 sati.