Teška prometna nesreća dogodila se u utorak predvečer oko 18.30 sati, u Grabrovcu na državnoj cesti kraj Zaboka. Naime, došlo je do sudara u kojem je smrtno stradao 71-godišnji biciklist.

Prometna nesreća dogodila se uslijed oduzimanja prednosti prolaska, kada 71-godišnji hrvatski državljanin upravljajući biciklom, prilikom uključivanja u promet na raskrižju nije propustio osobno vozilo kojim je upravljala 53-godišnja hrvatska državljanka.

Tom prilikom došlo je do udara osobnog automobila u bicikl, uslijed čega je vozač bicikla 71-godišnji hrvatski državljanin zadobio ozljede od kojih je na mjestu događaja preminuo. Očevid prometne nesreće na mjestu događaja obavila je dežurna zamjenica  općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu u suradnji sa policijskim službenicima.

Mrtvo tijelo smrtno stradalog prevezeno je na  obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. U vremenu od 19.00 do 22.45 sati prometnica DC1 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao obilaznim pravcima.