U teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Iliji u noći s petka na subotu, između 1 i 3.50 sati, poginuo je 48-godišnjak.

Kako je utvrđeno očevidom, nesretnik je u Vinogradskoj ulici najvjerojatnije gurao bicikl uzbrdo s desne strane kolnika te nije bio označen reflektirajućom odjećom ili materijom. U jednom je trenutku na njega, najvjerojatnije prednjim desnim dijelom naletjelo zasad nepoznato vozilo crvene boje te ga odbacilo na asfaltirani prilaz dvorištu.

Pješak je uslijed udara preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je izašla na mjesto događaja.

Na mjesto događaja izašao je i zamjenik Općinske državne odvjetnice u Varaždinu koji je zajedno s policijskim službenicima proveo  očevid te naložio obdukciju preminulog. Tijelo nesretnog muškarca je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Vozač nepoznatog vozila je nakon prouzročene prometne nesreće napustio mjesto događaja, a da nije pružio pomoć stradalom, niti o događaju obavijestio policiju i hitnu pomoć.

Policijski službenici provode intenzivne mjere traganja za istim te molimo građane koji imaju saznanja o ovoj prometnoj nesreći da se jave u Postaju prometne policije Varaždin u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu ili na broj telefona 192, odnosno 042/372-404.