Policija je kazneno prijavila 39-godišnjeg vlasnika tvrtke iz Primorsko-goranske županije zbog sumnje da tri godine nije plaćao porez na dodanu vrijednost i nije vodio poslovne knjige pa je državni proračun oštetio za gotovo 600 tisuća kuna.

Primorsko-goranska policija izvijestila je da poduzetnika sumnjiči za kaznena djela utaje poreza ili carine, povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i davanja lažnog iskaza.

Za utaju poreza te povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga prijavljena je i njegova tvrtka.

Policija sumnja da kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke, nije PDV za 2018., 2019. i 2020., čime je državni proračun oštećen za gotovo 600 tisuća kuna. Uz to, sumnjiči ga se i da je od kolovoza 2019. do kraja ožujka 2020. pribavio protuzakonitu imovinsku korist od gotovo 140 tisuća kuna za svoje trgovačko društvo.

Istraživanjem je utvrđeno da je 39-godišnjak prilikom osnivanja nove tvrtke na nadležnom sudu u Rijeci dao neistinitu izjavu kako njegova druga tvrtka nema nepodmirenih poreznih obveza i doprinosa, iako su bila evidentirana dugovanja od nekoliko stotina tisuća kuna.