I ove godine Sveučilište Sjever je u Koprivnici i Varaždinu održalo tjedan karijera UNIN Connect Week koji je okupio velik broj tvrtki i poduzetnika koji su predstavili svoje poslovanje i djelatnosti studentima Sveučilišta Sjever.

Na događanju je sudjelovalo oko stotinu tvrtki, a studenti su mogli sudjelovati i u brojnim panel raspravama održanim na temu samozapošljavanja, zapošljavanja i odabira karijere. Osim poduzetnika na sajmu se predstavio i Poduzetnički inkubator Đurđevac koji je posebno zanimljiv poduzetnicima početnicima te je izazvao posebno veliki interes kod studenata.

DSC4197

Poduzetnički inkubator funkcionira kao poseban oblik potpore kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima početnicima u prvim godinama poslovanja kroz sufinanciranje najma poslovnog prostora te korištenje pratećih usluga. U njemu su smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja ili posluju do max. 3 godine, a potrebna im je pomoć u prostoru, infrastrukturi i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

Program virtualnog inkubatora namijenjen je poduzetnicima početnicima koji obavljaju proizvodnu i razvojno-proizvodnu djelatnost ili razvijaju projekt iz područja ICT-a, multimedije, elektrotehnike, elektroničnog poslovanja, zdravstva tj. koriste inovativan koncept poslovanja, a podrazumijeva poslovne, tehničke i obrazovne usluge za poduzetnike koji nisu fizički smješteni u inkubatoru

DSC4213

Mladi tako dobivaju potrebnu podršku da pokrenu svoju djelatnost bez velikih tehničkih i administrativnih troškova, djeluju u poslovnoj atmosferi okruženi drugim poduzećima u nastanku te na taj način sudjeluju u gospodarskom razvoju područja i smanjenju nezaposlenosti u regiji.

DSC4215

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike početnike ukoliko imaju pitanja ili žele poslovati u prostoru inkubatora da se jave na mail: [email protected].