HGK Županijska komora Koprivnica u suradnji s Klubom poslovnih žena Alfa danas je u prostorijama HGK ŽK Koprivnica organizirala konferenciju „Covid kriza – novi mindset“ na kojoj je raspravljano o iskustvima poduzetnica tijekom pandemije koronavirusa i kako su se nosile s globalnom krizom.

Konferenciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok su ispred Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Klub_Alfa_2

Na početku konferencije uvodno se obratili viša stručna savjetnica HGK Renata Lohajner, predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak, članica Uprave Podravka d.d. i predsjednica Udruženja prehrambene industrije HGK Ljiljana Šapina i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koji su naglasili potrebu veće rodne ravnopravnosti i jednakosti u poduzetništvu te važnost međusobne podrške u kompetitivnom okruženju koje je u vrijeme koronakrize bilo još zahtjevnije za žene u gospodarskom sektoru.

Zamjenik Ljubić je čestitao svim poduzetnicama na hrabrosti i ustrajnosti u vrlo teškom razdoblju koje je u posljednje dvije godine obilježilo sve društvene segmente, a posebno gospodarski sektor u kojem žene, iako su manje zastupljene od muškaraca, postižu sjajne rezultate. Istaknuo je kako žene unatoč velikim naporima i stresovima uspijevaju uskladiti poslovne i obiteljske obaveze, te im je na tome odao priznanje uz poruku da će Županija i dalje kroz partnerski odnos podržavati sve poduzetničke inicijative.

Klub_Alfa_3

Nakon uvodnih govora uslijedilo je predavanje Ljiljane Drenški Cvrtila na temu mentalnog zdravlja u izazovnim vremenima, a potom je održan panel rasprava „Kako je Covid pandemija utjecala na nas?“ na kojoj su iskustva razmijenile Zrinka Petrovčić, direktorica Silens d.o.o., Ivana Dergez, direktorica Dergez d.o.o., Branka Kolarić-Medved, direktorica Slatke delicije d.o.o., Dragica Polančec Fodor, liječnica obiteljske medicine, Ana Špoljar, vlasnica salona vjenčanica Ana, Martina Tomac-Rojčević, vlasnica obrta za poduku Animador koja se javila putem videopriloga te Jadranka Lakuš koja je moderirala panelom.