Podružnice umirovljenika Općine Orle dobile laptope: ‘To je samo nastavak informatizacije pripadnika treće životne dobi’

10. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Podružnice umirovljenika Općine Orle dobile laptope: ‘To je samo nastavak informatizacije pripadnika treće životne dobi’


U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Orle organizirala je prigodno druženje kako bi se zahvalila prvenstveno općinskom vodstvu na potpori koju im daju, ali i svojim članovima.

Udruga umirovljenika i starijih osoba općine Orle broji 306 članova, a predsjednica je Mara Bucina. Na svečanosti na kojoj su podružnicama podijeljeni laptopi, prigodno iznenađenje uručenjem miksete sa zvučnicima dobio je Mješoviti pjevački Zbor umirovljenika općine Orle.

Mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika općine Orle djeluje osam godina, a dirigent je Tomislav Fratrik.

Laptopi su dodijeljeni Podružnicama Bukevje, Orle, Ruča i Suša, a to je samo nastavak informatizacije pripadnika treće životne dobi, za koje je već ranije bio organiziran informatički tečaj.

orle laptopi (2)

– Ovo je plod toga, kako bi naši ljudi mogli komunicirati i raditi od doma, pogotovo u ovim sadašnjim vremenima. Bude li potrebno možemo još organizirati neku edukaciju da vam nude što lakši rad – kazao je načelnik Ervin Vujica, obećavši daljnju podršku svim daljnjim aktivnostima.

Mara Bucina ističe kako Udruga dobro surađuje s općinom Orle koja im je financijski pomogla nabaviti laptope.

– Moramo istaći da nam pomaže i Zajednica Udruga umirovljenika Zagrebačke županije – kazala je.

Inače, Općina Orle itekako skrbi za svoje starije i nemoćne osobe, jer uskoro će započeti provedba projekta „Zaželi“ zahvaljujući kojem je od 1. istopada na podrčju općine radi 10 žena koje skrben o 50-tak korisnika.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments