Udruga Umirovljenika Grada Zaprešića čiji je predsjednik Boris Puhak broji 1.200 članova. Podružnice su Centar, čiji je predsjednik Branka Prišlec, Sjever s predsjednicom Ankom Maruševac, Pojatno s predsjednicom Vericom Porzižek te Ivanec Bistranski čiji je predsjednik Zvonko Spajić.

Rukovodstvo Podružnice Ivanec Bistranski čine predsjednik Zvonko Spajić, potpredsjednik Vladimir Kunić, tajnica Marija Spajić, blagajnica Marija Sedlić te članovi odbora Mladen Rožić, Marija Hrestak, Ivan Lipak i Nevenka Kuharić.

Podružnica umirovljenika Ivanec Bistranski, koja broji 170 članova održala je svoju godišnju skupštinu. Predsjednik Zvonko Spajić podnio izvješće o radu.

– Prošle godine smo sudjelovali na sportskim igrama Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije te na druženju starijih osoba i onih koji su napunili 50 godina braka i više. Druženje se održava u društvenom domu u Ivancu svakog četvrtog petka u mjesecu – kaže Spajić.

Umirovljenici ove Podružnice bili su više puta na organiziranim jednodnevnim izletima na Krku, te su boravili na 10-dnevnoj rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju i talasoterapiju u Crikvenici. Svakog ponedjeljka oni organiziraju kartanje u društvenom domu.

Cilj im je omasoviti Podružnicu. Na području Jablanovca ima podosta umirovljenika koji nisu učlanjeni u Udrugu umirovljenika. Nastavit će s uobičajenim, manjim humanitarnim akcijama, među ostalim, nabavkama potrebnih artikala i brigom za najstarije i teško bolesne članove udruge.

Na kraju Zvonko Spajić ističe da je skupštini Podružnice bio nazočan Franjo Vlah, njihov najstariji član koji ima 92 godine.

IMG-20240421-WA0003 IMG-20240421-WA0001 IMG-20240421-WA0005 IMG-20240421-WA0000