Podravsko-prigorski ugostitelji Vladi: ‘Pustite nas da radimo od 1. veljače ili ćemo otpustiti radnike’

27. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Podravsko-prigorski ugostitelji Vladi: ‘Pustite nas da radimo od 1. veljače ili ćemo otpustiti radnike’


Ugostitelji s područja Koprivničko-križevačke županije, koji su članovi županijske Obrtničke komore istupili su u javnost u povodu zabrane rada zbog sprječavanja širenja pandemije.

Kako kažu, ista je izazvala negativne posljedice za opstanak ugostiteljske struke. Stoga navode da ukoliko nacionalni Stožer civilne zaštite RH ne dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata od 1. veljače 2021. godine, velik broj ugostitelja morat će zatvoriti svoju djelatnost i otpustiti radnike.

– Naime, mjere za očuvanje radnih mjesta nisu dovoljne da bi obrtnici mogli preživjeti dugi period bez rada. Isto tako, dio troškova koje vlasnici obrta imaju nisu obuhvaćeni mjerama te teško mogu premostiti kašnjenje s isplatom sredstava – navodi se u priopćenju županijske Obrtničke komore koje potpisuje Sanja Selendić, predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika županijske Obrtničke komore i Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Križevci.

U svezi s navedenim, ugostitelji – obrtnici predlažu sljedeće:

  • 1. Tražimo da se dozvoli rad ugostiteljskih objekata uz pridržavanje epidemioloških mjera. Smatramo da samo prodavanje kave za van ugostiteljima ne znači ništa.
  • 2. Tražimo povećani nadzor nad privatnim okupljanjima i okupljanjima na javnim mjestima (trgovima, ulicama, parkovima i slično) zbog toga što se na tim mjestima sigurno primjenjuju manje epidemiološke mjere nego što bi to ugostitelji mogli osigurati u svojim objektima.
  • 3. Tražimo od države da uz postojeće potpore osigura i potporu u iznosi od najmanje 3% prihoda ostvarenog u 20I9. godini te da se potpore isplaćuju ažurno svaki mjesec.
Facebook Comments