Na cesti Đelekovec – Koprivnica, 44-godišnji vozač je u subotu upravljao motociklom koprivničke registarske oznake te je zbog neprilagođene brzine sletio van kolnika. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen.

Očitana mu je koncentracija alkohola od 2,14 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

U proteklih nekoliko dana bilježi se veći broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači motocikala. Najčešći uzroci prometnih nesreća su nepropisna brzina, utjecaj alkohola i tehnička neispravnost motocikala.

Stoga će policijski službenici u narednom periodu pojačano nadzirati promet motocikala. U nadzor prometa će biti uključeni službeni policijski motocikli, a nadzor će se provoditi u suradnji sa susjednim policijskim upravama.

“Ponovno apeliramo na vozače motocikala i mopeda na dosljedno poštivanje prometnih propisa”, poručuju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.