U Vili Garić u Podgariću, pod pokroviteljstvom Hrvatskog lovačkog saveza, u subotu 10. srpnja 2021. održana je likovna kolonija čiji su organizatori Molvarski likovni krug i Lovački savez Koprivničko-križevačke županije.

Na likovnoj koloniji sudjelovalo je tridesetak autora iz Molvarskog likovnog kruga, Udruge “Peski-Art Đurđevac”, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, udruge “Kloštranska paleta”, likovne sekcije “Podravka 72”, udruge “Duga” i KU “Sveti Martin”.

Na dolasku u Podgarić sudionike likovne kolonije pozdravio je i poželio dobrodošlicu predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak.

Da bi sve bilo kako je i zamišljeno pobrinuli su se organizatori, predsjednik Molvarskog likovnog kruga Vladimir Ivančan i predsjednik Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenko Jakopović, te osoblje Vile Garić.

Likovnoj koloniji prisustvovali su i drugi čelnici Hrvatskog lovačkog saveza te Vojno-policijski kapelan i župnik u Peterancu, a nekadašnji župnik župe Sv. Jurja u Đurđevcu. vlč. Ozren Bizek. Za prijevoz sudionika do Podgarića brinula se tvrtka Podravina exspress tours.

Slikari su stvarali i družili se te je nastalo tridesetak likovnih radova koji će ostati u fundusu Hrvatskog lovačkog saveza.

slikari2 slikari3 slikari4 slikari5 slikari6 slikari7 slikari8 slikari9 slikari11 slikari12 slikari13 slikari14 slikari15 slikari16 slikari17 slikari19 slikari20