Podravkašice osvojile svoj 26. naslov prvakinja Hrvatske

5. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sport Podravkašice osvojile svoj 26. naslov prvakinja Hrvatske

foto: Podravka


Rukometašice Podravka Vegete su danas na domaćem terenu upisale i svoju posljednju prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni i to protiv Splita 2010 uz rezultat 30:18, poluvrijeme 17:7.

Simbolika broja 26 danas je dvostruka pa osim što su u ovoj sezoni ostvarile toliki broj pobjeda i zaključile sezonu bez poraza, danas je 26. puta i to na domaćem terenu, ali uz podršku navijača Kronikusa izvana podignut pehar i upisan još jedan naslov hrvatskih prvakinja.

Zavjesa na ovu neobičnu sezonu se spušta uz oproštaj od kapetanice Dragice Džono koja je ipak na domaćem terenu završila svoju profesionalnu karijeru i po posljednji puta istrčala u dresu Podravka Vegete.

Rukometašice Podravka Vegete su odlično otvorile utakmicu pa već u prvih pet minuta semafor označuje lijepu prednost na domaćoj strani 4:0. Prvi pogodak gošće postižu u 12. minuti za 6:1. Povećavale su naše cure prednost i u nastavku ogleda, a pet minuta prije kraja prvog dijela Podravka ima velikih +10. U drugom poluvremenu bez promjena što se tiče domaće ekipe koja nastavlja u dobrom ritmu.

U 40. minuti je svoj prvi nastup u prvoligaškoj konkurenciji upisala Ema Stručić, igračica druge ekipe Podravke koja je dvije minute kasnije iznudila sedmerac i realizirala svoj prvi pogodak u 1.HRL.

U 46. zabila je još jedan iz igre mlada Ema Stručić, a u istoj minuti priključila se i njezina suigračica, kružna napadačica Ema Balaško koja je danas također po prvi puta istrčala u dresu prve ekipe. Uz mlade snage nastavlja se povećavati rezultatska prednost domaćih igračica koje su osam minuta prije kraja utakmice na +14.

Utakmica završava uvjerljivom pobjedom za rukometašice Podravka Vegete koje su danas na domaćem terenu slavile 30:18.

Odmah nakon utakmice uslijedila je podjela pehara i medalja. Pehar je danas ispred Hrvatskog rukometnog saveza uručila članica Upravnog odbora Božica Palčić, a medalje je svojim suigračicama predala kapetanica Dragica Džono.

Uslijedio je mali protokol koji je bio usmjeren samo na kapetanicu Dragicu Džono koja je danas u Podravkinom dresu odigrala svoju posljednju utakmicu. Poklon je u ime RK Podravke predala direktorica Vlatka Mihoci.

Pred sam kraj utakmice ispred dvorane se začula navijačka pjesma, a današnji dan, osvajanje 26. naslova kao ni oproštaj od njihove kapetanice Dragice Džono Kronikusi nisu htjeli propustiti. Pripremili su tako ispred dvorane splet navijačkih pjesama, malu bakljadu te uručili poklon uz puno emocija.

Facebook Comments