Koprivnička bolnica u srijedu je dobila donaciju dva uređaja AIRVO 2 za liječenje bolesnika oboljelih od bolesti COVID 19 visokim protokom kisika koje je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom osigurala tvrtka Podravka d.d. Uređaji ukupne vrijednosti 83.700 kuna će se koristiti kod pacijenata s upalama pluća koje ne zahtijevaju mehaničku ventilaciju (respirator), već im je dostatna terapija visokim protokom kisika putem nosne kanile.

– Iskoristili smo ovo predbožićno vrijeme da kroz ovu donaciju pošaljemo poruku stanovnicima naše županije i to je da uvijek mogu računati da dobrotu. Pod tim mislim na ulogu Podravke koju ona ima u našoj zajednici, ali i naravno puno više od toga. Ona se posebno očitovala u razdoblju pandemije unazad dvije godine. Još s nažalost pokojnim predsjednikom Uprave Pucarom smo uspostavili takav odnos u kojem je Podravka jasno prepoznala svoju važnu ulogu u zajednici, maltene kakvu je imala u vrijeme Domovinskog rata – kazao je Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

dalić donacija podravka bolnica (3)

Dodao je kako je Martina Dalić sa svojim suradnicima nastavila graditi taj odnos te kako je posve nepotrebno ukazivati koliko to ovdašnjoj zajednici znači.

Nakon njega, prisutnima se obratila Martina Dalić koja je kazala kako nas ovo predbožićno vrijeme obavezuje da brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

dalić donacija podravka bolnica (1)

– Našu je zajednicu pogodila ova pandemija koja stvarno već dugo traje i kojom su pogođeni brojni naši sugrađani. Podravka je multinacionalna kompanija koja posluje na brojnim tržištima međutim ne zaboravljamo da Podravka živi i radi u Koprivnici pa tako i želimo i sudjelujemo u svim aktivnostima, a nadamo se i pomažemo u problemima s kojima se zajednica suočava. To ćemo činiti i u budućnosti – naglasila je čelna žena Podravke i izrazila nadu da će iduća godina donijeti kraj pandemije.


Devčić: ‘Ne možemo reći da dolazi do smirivanja situacije’

dalić donacija podravka bolnica (4)

Dr. Mato Devčić, ravnatelj OB dr. Tomislav Bardek Koprivnica osvrnuo se na aktualnu situaciju sa oboljelima od covid-19 bolesti te kakva je situacija sa hospitaliziranima. Kako je kazao, trenutno je 72 pacijenta, od čega je 18 na respiratoru pri čemu će vjerojatno još  tijekom današnjeg dana dva zahtijevati mehaničku ventilaciju.

dalić donacija podravka bolnica (5)

– Ne možemo reći da dolazi do smirivanja situacija, jer još uvijek imamo 20-ak pacijenata koji zahtijevaju mehaničku ventilaciju. Naime, unazad dvije godine je bolnica nabavila dodatnih osam mehaničkih ventilatora, te imamo posuđenih još toliko iz KBC Zagreb i KB Dubrava. Ni u jednom momentu nije u našoj bolnici bila u pitanju dostupnost terapije koja je propisana strukom – kazao je.