U četvrtak 7. studenog u Karlovcu je održan internacionalni kongres tjesteničarstva „Conpasta“ čija je glavna tema bila „Izvorne tjestenine s povrćem“. Na kongresu su održana mnogobrojna predavanja, gastro degustacije i promocije izvornih hrvatskih jela s tjesteninom, a uz to održano je i natjecanje učenika srednjih kuharskih i prehrambenih škola u pripremanju jela s tjesteninom.
Uz predavanja na teme „Očuvanje kvalitete svježe tjestenine“, „Bezglutenska tjestenina“, „Kuskus tjestenina Sjeverne Afrike“, „Grčka tjestenina“, i „Podravski mudlini – uskoro prva, hrvatska zaštićena tjestenina“, održana je i degustacija jela iz programa zelena linija „Zlatno polje“ Podravka, a jela je pripremao Zlatko Sedlanić specijalist kulinarstva i kraljevski kuhar iz odjela za kulinarske promocije Podravke.
Na kongresu je sudjelovalo i nekoliko stranih zemalja Irska, Nigerija i Španjolska koje su spremale svoja tradicijska jela s tjesteninom, dok su našu zemlju predstavljale članice Udruge žena “Hrvatsko srce” Peteranec, s jelom „Peteranjski mudlini“ – mudlini s makom, orasima, bućinim uljem i vrhnjem.