Podravka osigurala 500 paketa za najugroženije građane u županije: ‘Pokazali su da su doista kompanija sa srcem’

2. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti Podravka osigurala 500 paketa za najugroženije građane u županije: ‘Pokazali su da su doista kompanija sa srcem’


U vremenu aktualne krize uzrokovane širenjem bolesti COVID-19, Koprivničko-križevačka županija u suradnji s prehrambenom tvrtkom Podravka osigurala je 500 pakete za korisnike usluga gradskih društava Crvenog križa s područja Koprivničko-križevačke županije.

Paketi su namijenjeni ljudima koji žive u teškim materijalnim uvjetima s posebnim naglaskom na obitelji s više djece za koje je pripremljeno i 250 proizvoda dječje hrane. Paketi korisnicima ove pomoći raspodijelit će se u organizaciji gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac uoči nadolazećih uskrsnih blagdana.

– Moramo zahvaliti našoj prehrambenoj tvrtki Podravka koja ni jedne blagdane ne zaboravlja naše korisnike. Tako je i ovoga Uskrsa. Smatram da je donacija došla u pravi trenutak, s obzirom na trenutno stanje s koronavirusom, ali i s obzirom na to da je predblagdansko razdoblje – kazala je Adela Sočev, ravnateljica Crvenog križa Koprivnica naglasivši kako su sve socijalne samoposluge prazne jer se ne mogu prikupljati donacije s obzirom na stanje.

Dodala je kako će se dobivenih 500 paketa u narednim danima podijeliti korisnicima s područja cijele županije.

Darko Koren, Koprivničko-križevački župana zahvalio se Podravki, naglasivši kako je još jednom pokazala da je doista kompanija sa srcem.

– Svakodnevno sam u kontaktu s predsjednikom Uprave Podravke i njegovim suradnicima. U svakom od tih razgovora, on kaže da zovemo ako što treba te da će se oni rado odazvati. Zahvalio bi se na tome. Ovaj uskršnji paket uvjeren sam da će značiti puno, svim ljudima koji će dobiti ovaj paket – istaknuo je Koren.

Župan je pozvao i druge kompanije da se ugledaju na Podravku i Belupo te da slijede njihov primjer.

– Pozivam sve neka se jave našem stožeru, ili meni osobno i neka pomognu – zaključio je župan.

Krunoslav Bešvir, predstavnik Podravke istaknuo je kako Podravka se uvijek rado odaziva na pozive u pomoć najugroženijim sugrađanima u županiji, ali i diljem Hrvatske.

– Trudimo se pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna. Nažalost u ovoj krizi sve je više onih kojima je pomoć potrebna. Ovom akcijom želimo poručiti ljudima da nisu sami. Podravka je ona snaga koja nosi i Koprivicu i županiju te kako je ona uvijek spremna pomoći – kazao je Bešvir.

Zaključio je kako cijeli Podravkin vrh nesebično se uključio s osobnim sredstvima u akciju prikupljanja sredstava, što je još jedan pokazatelj da Podravka i njeno vodstvo misle na ljude koji žive u županiji i državi.

Facebook Comments