Podijelio link s filmom na društvenim mrežama; u stan mu upali pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala

13. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Podijelio link s filmom na društvenim mrežama; u stan mu upali pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala

Ilustracija/Pixabay


U Kragujevcu je uhićen muškarac osumnjičen za nezakonito dijeljenje linka na kojemu se mogao pogledati hit film ‘Toma’, posvećen legendarnom pjevaču narodne glazbe Tomi Zdravkoviću u režiji Dragana Bjelogrlića. Policija navodi da je uhićeni priznao krivnju, piše jutarnji.hr

On je u nedjelju na društvenim mrežama podijelio link s filmom, a nedugo potom u njegov stan su upali pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) iz Beograda. Policija također pokušava otkriti i procesuirati osobu koja je stoji iza linka, odnosno nezakonitog postavljanja filma na internet.

Osumnjičenog muškarca iz Kragujevca tereti se za nezakonito korištenje autorskih prava i određena mu je mjera zabrane upotrebe interneta, kako bi se spriječile daljnje zloupotrebe.

Tužiteljstvo za visokotehnološki kriminal poručuje da će svi koji su podijelili taj link također biti procesuirani, a u tijeku je potraga za njima.

O kojem broju ljudi bi se moglo raditi govori podatak da je jedan od najtraženijih pojmova na srpskoj verziji Googlea u posljednjih 48 sati bio upravo ‘film toma online’.

– Kolega s posla mi je poslao link za piratsku verziju “Tome”, a njemu je link proslijedio prijatelj. Odgledala sam cijeli film, pa sam i sama poslala link prijateljici. Ona mi je rekla da ga je već dobila od nekoga! Širio se brzo. Nisam bila svjesna da činim neko kazneno djelo – rekla je za Blic Ljubica P. iz Zemuna.