Više javno tužiteljstvo u Beogradu podignulo je u utorak optužnicu protiv oca dječaka ubojice koji je početkom svibnja u osnovnoj školi Vladimir Ribnikar u Beogradu ubio deset i ranio još šest osoba, većinom učenica i učenika te škole.

Tužiteljstvo tereti oca 13-ogodišnjeg K.K., Vladimira Kecmanovića, za teško djelo protiv opće sigurnosti s obzirom da je godinu dana prije masovnog ubojstva obučavao sina u rukovanju vatrenim oružjem, naveo je glavni javni tužitelj Višeg tužiteljstva u Beogradu Nenad Stefanović, a prenosi agencija Beta.

“Slučaj je veoma specifičan, optužnica je napisana na 267 stranica”, rekao je tužitelj istaknuvši da je provedena opsežna istraga o okolnostima pod kojima je 13-godišnji dječak ubio deset i ranio šest osoba.

“Istragu su vodila dva javna tužitelja uz izuzetan angažman pripadnika MUP-a te je nakon više od deset mjeseci danas podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića”, kazao je Stefanović.

Tužitelj je kazao da je dječakova majka, Miljana K., optužena za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Podignuta je i optužnica protiv predsjednika i instruktora streljačkog kluba, u koji su dolazili otac i sin, zbog davanja lažnog iskaza.

Po riječima tužitelja, time nije “stavljena točka” na slučaj masovnog ubojstva u školi “Vladislav Ribnikar”, a tužiteljstvo nastavlja s radom i ispituje sva saznanja koja bi ukazala na uzroke ove tragedije.

U tragičnom masovnom ubojstvu koje se 3. svibnja dogodilo u beogradskoj osnovnoj školi trinaestogodišnji učenik K.K. usmrtio je očevim pištoljem zaštitara škole i devetero učenika, a teško ranio još petero školskih kolega i nastavnicu.

Dan poslije, u dva sela kod Mladenovca 21-godišnjak je ubio osmero uglavnom mladih ljudi i ranio ih još 14, što je pokrenulo masovne građanske prosvjede “Srbija protiv nasilja”.