Županijsko državno odvjetništvo u  Splitu u utorak je izvijestilo kako je podiglo optužnicu protiv muškarca kojega se tereti da je u svibnju ove godine u Kaštel  Sućurcu ubio svoju majku.

Okrivljenog 59-godišnjaka tereti se da je 18. svibnja, od 10,50 do 11,30 sati, u stanu u kojem je živio s majkom (1939.), a u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svojeg postupanja niti vladati svojom voljom, postupio s ciljem da je usmrti, navodi se u priopćenju  Županijskog  DORH-a u Splitu.

Tereti se da je majci, prema kojoj se učestalo nasilnički ponašao i zlostavljao ju, nožem zadao osobito tešku tjelesnu ozljedu uslijed koje je ona preminula.

U optužnici je predloženo da mu se produlji istražni zatvor jer je protupravno djelo zakonskih obilježja kaznenog djela teškog ubojstva  počinio  u neubrojivom stanju i postoji vjerojatnost da bi, zbog težih duševnih smetnji, mogao počiniti teže kazneno djelo.

Lokalni mediji podsjećaju kako je okrivljenik prije 15 godina prijavljen za pokušaj ubojstva majke,  jer ju je napao nožem.