Sezona dodjela holivudskih nagrada ovog vikenda počinje punom parom nedjeljnom svečanom dodjelom Zlatnih globusa, a glumci razmišljaju kako uživati u navali pozornosti i preživjeti uspone i padove.

Britanka Carey Mulligan, dvostruko nominirana za Oscara koja se ove godine natječe za Zlatni globus za najbolju glumicu (film “Maestro”), rekla je: “Oh, samo uživam, zabavljam se i ne shvaćam to preozbiljno”.

Mulligan je rekla da je oduševljena onim što naziva “ljupkim sestrinstvom” glumica nominiranih ove godine, uključujući Margot Robbie, Emmu Stone, Lily Gladstone i Gretu Lee.

Oscarom nagrađena Stone, nominirana za Zlatni globus za najbolju glumicu (“Poor Things”), priznala je da je sezona dodjele nagrada “i vrlo iscrpljujuća i vrlo uzbudljiva”.

Ovog su tjedna na filmskom festivalu u Palm Springsu nominirani za Zlatni globus podijelili svoju mješavinu ushićenja, dezorijentiranosti i potrebe da se brine o vlastitom umu, tijelu i duhu.

Sezona traje do dodjele Oscara 10. ožujka i uključuje nekoliko dodjela nagrada i bezbrojne intervjue.

“Projektu se pridaje puno pozornosti, to je dobro, ali u isto vrijeme mogu razumjeti kako netko može malo i skrenuti s ovim odbjeglim cirkusom”, rekao je Jeffrey Wright, nominiran za najboljeg glumca za “American Fiction”, dodavši , “Želim da se naš film pogleda.”

Colman Domingo, koji se natječe za svoj prvi Zlatni globus za najboljeg glumca (“Rustin”), rekao je da glumci koji su prošli kroz sezonu dodjela nagrada savjetuju da se treba usredočiti na brigu o sebi.

“Dakle, nemojte razmišljati o tome tko pobjeđuje, nemojte razmišljati o tim stvarima”, rekao je Domingo. “Razmišljajte o tome da budete prisutni i uživate u trenutku. I mislim da je to ono što radim”, rekao je.

Irski glumac Cillian Murphy, nominiran za najboljeg glumca za glavnu ulogu u povijesnoj drami “Oppenheimer”, rekao je da uživa u susretu s glumcima i filmašima kojima se godinama divi.

“Samo čavrljam s njima u društvu. To se ne radi tako često”, rekao je Murphy.

Mark Ruffalo, nominiran za najbolju sporednu mušku ulogu (“Poor Things”) rekao je da sad kad je malo stariji gleda na sezonu dodjela nagrada na novi način.

“Sada sam u toj dobi u kojoj ih možda neće biti puno više i mogu to cijeniti na drugačiji način nego što sam ikada prije”, rekao je Ruffalo, koji ima 56 godina.