U ponedjeljak 20. veljače 2017. godine započet će radovi na rekonstrukciji Ulice hrvatske državnosti u Koprivnici, od Florijanskog trga do Križevačke ulice. S obzirom na prometnu opterećenost Ulice hrvatske državnosti rekonstrukcija će se provoditi u dvije faze i to 1. faza od Florijanskog trga do Ulice Taraščice te 2. faza od Ulice Taraščice do Križevačke ulice.

– Kao što je bilo i planirano, radovi na rekonstrukciji Ulice hrvatske državnosti započet će nakon što nam to dopuste vremenske prilike. Procjena stručnih službi je da krenu od idućeg tjedna – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost graonačelnika.

Provedba radova, 1. faze će započeti na raskrižju Ulice hrvatske državnosti i Florijanskog trga, a odvijati će se prema raskrižju Ulice hrvatske državnosti s Ulicom Taraščice.

– Tijekom provođenja radova, a sukladno izrađenom i odobrenom Elaboratu privremene regulacije prometa, za promet će biti zatvoren dio ulice od Florijanskog trga do Ulice Taraščice, dok će se normalno u oba smjera prometovati na potezu Križevačka Ulica – Ulica Taraščice. Zbog provedbe radova 1. faze biti će otežan pristup stambenim objektima, a onemogućen pristup i korištenje parkirnih površina u dijelu ulice od Florijanskog trga do Ulice Taraščice – izvijestili su iz Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje Grada Koprivnice.

Nakon dovršetka radova 1. faze, započeti će radovi na 2. fazi i to od Ulice Taraščice do Križevačke ulice pa će za promet biti zatvoren taj dio ulice dok će se uz nužan oprez, moći prometovati prvim dijelom ulice, odnosno dijelom ulice u kojem će radovi biti završeni.

– Ugovoreno trajanje radova i to 1. i 2. faza je 70 radnih dana odnosno do lipnja ove godine, dok se završetak radova 1. faze očekuje u mjesecu travnju. Rokovi naravno ovise i o vremenskim uvjetima i prilikama – rekao je Mišel Jakšić.

Uz rekonstrukciju prometnih površina provest će se rekonstrukcija podzemnih instalacija, odnosno vodovod i kanalizacija te javne rasvjete kao i izgradnja kabelske kanalizacije. Osim spomenutih rekonstrukcija u samoj ulici, obavit će se i rekonstrukcija parkirališne površine i rekonstrukcija javne rasvjete na javnim pješačkim površinama uz Robnu kuću, ispred zgrade Podravske banke te uz zgradu Doma mladih.

Ukupni troškovi radova na rekonstrukciji prometnih i parkirnih površina, javne rasvjete i izgradnji kabelske kanalizacije iznose 3.450.000,00 kuna, dok su ukupni troškovi radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže 1.650.000,00 kuna.

prigorski.hr