Započinje prva faza rekonstrukcija Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec vrijedna 4,36 milijuna kuna, najavljeno je u četvrtak prilikom potpisivanja ugovora o izvođenju radova.

Ugovor su u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca potpisali ravnatelj čakovečke bolnice Igor Šegović i predstavnica izvođača radova Maja Đurkin Međimurec iz tvrtke Đurkin d.o.o.

Posavec je naglasio kako je to jedan u nizu koraka prema omogućavanju bolje i kvalitetnije zdravstvene zaštite.

Rekonstrukcija-Odjela-pedijatrije-16

„Mladi pacijenti i njihovi roditelji u pratnji dobit će novu, bolju i kvalitetniju skrb, iako je i sad kvaliteta skrbi na zavidnoj razini zahvaljujući dobrom radu kompletnog odjela, liječnika i sestara, ne samo na pedijatriji nego u cijeloj bolnici”, rekao je.

Radi stvaranja vrhunskog, modernog i kvalitetnog zdravstvenog sustava, u županiji uz investicije planiraju 87 specijalizacija u čakovečkoj bolnici i Zavodu za javno zdravstvo. Međimurska županija i čakovečka bolnica, podsjetio je župan, sufinanciraju i boravak roditelja u bolnici s djecom.

Ravnatelj Šegović kaže da prva faza obuhvaća rekonstrukciju odsjeka za manju djecu do 18 mjeseci, hitne pedijatrijske ambulante i dnevne bolnice te uvođenje nove čekaonice, dok će se u drugoj fazi obnoviti odsjek za stariju djecu, do 18 godina starosti.

Rekonstrukcija-Odjela-pedijatrije-19

Rekonstrukcija će omogućiti da roditelji i djeca imaju bolju kvalitetu skrbi i zbrinjavanja. S rekonstrukcijom dnevne bolnice krenuli smo zato što je cilj da djeca što kraće borave u bolnici, a da se terapija daje kroz dnevnu bolnicu”, rekao je Šegović.

Odjel pedijatrije ima 24 kreveta te dnevnu bolnicu sa šest kreveta, rekao je voditelj odjela Dejan Balažin.

„U sklopu odjela je hitna služba u kojoj se odlučuje hoće li se djecu primiti u bolnicu ili ćemo ih liječiti kod kuće. U sklopu pedijatrije nalazi se i poliklinika sa subspecijalističkim ambulantama i općom pedijatrijskom ambulantom”, kaže Balažin.