Počinje Međunarodna ljetna škola bioetike i ljudskih prava

9. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Počinje Međunarodna ljetna škola bioetike i ljudskih prava


– Međunarodna ljetna škola bioetike i ljudskih prava počinje u ponedjeljak u Šibeniku u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH) na kojoj sudjeluju stručnjaci iz područja bioetike i ljudskih prava, priopćili su organizatori.

Program Međunarodne ljetne škola, čije je svečano otvorenje na tvrđavi Baroni, odvija se od 9. do 15 kolovoza, u suradnji s World Youth Alliance Europe i uz potporu zaklade ‘Ja Zum Leben’ s ciljem edukacije i osnaživanja mladih o važnim bioetičkim pitanjima koja potencijalno ugrožavaju ljudsko dostojanstvo, kažu iz SSMH-a.

Sudionici su mladi u dobi između 18 i 30 godina iz različitih dijelova svijeta, uglavnom studenti medicine, prava, filozofije, psihologije, biologije i srodnih struka.

O suvremenim izazovima bioetike govorit će hrvatski i međunarodni stručnjaci iz područja medicine, prava i filozofije kroz interaktivna predavanja.

Neki od predavača na Međunarodnoj ljetnoj školi su dr. Benoit Beuselinck, medicinski onkolog u Sveučilišnoj bolnici Leuven u Belgiji, Christophe Foltzenlogel, savjetnik za zagovaranje iz European Centre for Law and Justice, Lois McLatchie, savjetnica za komunikaciju iz Alliance Defending Freedom, dr. Sofia Ana Blažević, docentica na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Kroz medijske radionice sudionici će analizirati medicinska istraživanja, pravne presude i filozofska načela o aktualnim temama bioetike i kompleksnim problemima društva poput pobačaja, eutanazije ili surogatstva, ističu iz SSMH-a.

Više informacija o Međunarodnoj ljetnoj školi bioetike i ljudskih prava možete pronaći na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

(Hina)