Počinje gradnja generacijskog projekta u Strmcu; gradonačelnik Zurovec: ‘Podižemo kvalitetu života i obrazovne standarde’

14. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Počinje gradnja generacijskog projekta u Strmcu; gradonačelnik Zurovec: ‘Podižemo kvalitetu života i obrazovne standarde’


Nova osnovna škola u Strmcu više nije samo želja, ambicija ili obećanje, nego postaje stvarnost na radost učenika, roditelja, svih Strmčana i nas koji vodimo ovaj grad, poručio je putem svoje facebook stranice gradonačelnik Dario Zurovec.

– Kreće realizacija ovog velikog projekta koji će podići uvjete obrazovanja u našem gradu na višu razinu unatoč početnoj skepsi, nerazumijevanju županijskih vlasti i sitnim preprekama u provedbi natječaja. Sad je sve to iza nas i krećemo s gradnjom. Danas smo na novom gradilištu kod škole održali prvi terenski sastanak s predstavnicima izvođača radova, a sljedećih dana slijede ograđivanje, priprema terena i iskopi – kazao je.

strmec (3)

Pristup gradilištu bit će iz Gundulićeve ulice, a sve sudionike u prometu ovim putem moli za oprez i strpljenje.

Nastava će se i dalje odvijati u postojećem objektu dok traje izgradnja iza sadašnje škole. Učenici i roditelji se mole za razumijevanje. Za novu OŠ Strmec sredstva će potraživati i putem NPOO-a, tj. iz EU fondova.

strmec (2)

– Podižemo kvalitetu života i obrazovne standarde za naše najmlađe za primjer drugima – zaključio je.