Počinje 12. Culture Shock Festival – kulturno proljeće u Križevcima

3. ožujka 2016. Autor: prigorski.hr Križevci Počinje 12. Culture Shock Festival – kulturno proljeće u Križevcima


Današnjom tribinom “Kako prepoznati pseudoznanost” dr. sc. Daria Hrupeca kreće 12. kulturno šokiranje Križevaca. Uvodničar tribine je Sandro Novosel. Pseudoznanost je tvrdnja ili djelatnost koja se lažno predstavlja kao znanost, a koja potpuno ignorira znanstvenu metodu. Da bismo prepoznali pseudoznanost trebamo, u prvom redu, znati što je (prirodna) znanost i što je znanstvena metoda. Osim toga, postoje neki pokazatelji po kojima se pseudoznanost može jasno razlikovati od znanosti. Predavanje će obuhvatiti i niz konkretnih uputa kako prepoznati ne samo pseudoznanost nego i glupost općenito.

Ovogodišnje, 12. izdanje Culture Shock Festivala, kulturno-obrazovnog festivala nudi sadržaje i aktivnosti iz područja nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja, novih medija, suvremene umjetnosti i tehnologija poput tribina, izložbi, koncerata, slušaone, projekcije, perfomanse, kazalište i radionice.

S ciljem promocije nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja kao i proširenja kulturno-obrazovne ponude grada Križevaca, dprinos raznovrsnosti turističke ponude Križevaca te izgradnji kulturnog imidža Grada.

Cjelokupni program dostupan je na linku ovdje.

prigorski.hr/c-shock.org

Facebook Comments