Današnjom tribinom “Kako prepoznati pseudoznanost” dr. sc. Daria Hrupeca kreće 12. kulturno šokiranje Križevaca. Uvodničar tribine je Sandro Novosel. Pseudoznanost je tvrdnja ili djelatnost koja se lažno predstavlja kao znanost, a koja potpuno ignorira znanstvenu metodu. Da bismo prepoznali pseudoznanost trebamo, u prvom redu, znati što je (prirodna) znanost i što je znanstvena metoda. Osim toga, postoje neki pokazatelji po kojima se pseudoznanost može jasno razlikovati od znanosti. Predavanje će obuhvatiti i niz konkretnih uputa kako prepoznati ne samo pseudoznanost nego i glupost općenito.

Ovogodišnje, 12. izdanje Culture Shock Festivala, kulturno-obrazovnog festivala nudi sadržaje i aktivnosti iz područja nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja, novih medija, suvremene umjetnosti i tehnologija poput tribina, izložbi, koncerata, slušaone, projekcije, perfomanse, kazalište i radionice.

S ciljem promocije nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja kao i proširenja kulturno-obrazovne ponude grada Križevaca, dprinos raznovrsnosti turističke ponude Križevaca te izgradnji kulturnog imidža Grada.

Cjelokupni program dostupan je na linku ovdje.

prigorski.hr/c-shock.org