Hrvatski košarkaš, 208 centimetara visoki centar Karlo Matković (22) napušta redove slovenskog prvaka Cedevite Olimpije te će početkom veljače preseliti u SAD gdje bi trebao nastaviti karijeru u NBA ligi, njega su još 2022. godine u drugoj rundi drafta odabrali New Orleans Pelicansi.

Iz ljubljanskog su kluba objavili kako će Matković svoju posljednju utakmicu u njihovom dresu odigrati sljedeće nedjelje protiv Borca u Čačku u susretu 19. kola regionalne ABA lige.

Matković je ove sezone jedan od najboljih igrača Cedevite Olimpije, u 15 utakmica u ABA ligi je na prosjeku od 15.4 koševa, 6.9 skokova i 2.8 blokade, dok je u 14 utakmica u Eurokupu prosječno postizao 14.4 poena, 6,3 skoka i 1,9 blokada.

“Ponosni smo što se Karlo ove sezone prometnuo u jednog od nositelja naše igre. On je dokaz da se napornim i dugoročnim radom može daleko dogurati. Gubimo jednog od naših najvažnijih igrača, ali smo i vrlo sretni zbog njega i njegove obitelji. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere”, kazao je direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.