U sklopu projekta ‘Volonter penzioner’ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica počeli su treninzi za umirovljenike koji će se održavati dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom.

Prvi trening održan je u četvrtak 5. studenoga 2020. u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pod stručnim vodstvom trenerice Paule Hrpalo.

Na početku je sudionike treninga pozdravila voditeljica projekta i ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev s asistenticom Jelenom Premec Pavešić, a prisutni su bili voditelj Kluba umirovljenika Nikola Cik i projektni asistent Karlo Ganžulić.

Prvi trening Volonter penzioner 3

Tijekom treninga izvode se vježbe istezanja, mobilnosti, stabilnosti i opuštanja, a s ciljem poboljšanja tjelesne sposobnosti. Stoga pozivamo sve umirovljenike koji traže način za poboljšanje i održavanje fizičke aktivnosti, pogotovo u ovo doba kada su svi manje aktivni, da dođu na treninge u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i tako ostanu vitalni i zdravi.

Prvi trening Volonter penzioner 4

Za sudjelovanje u sportskim i drugim aktivnostima u projektu ‘Volonter penzioner’ možete se javiti na broj 048/642-193. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.