Uskoro kreće deveto izdanje Zagreba Winter Cupa, najjačeg ženskog futsalskog turnira u regiji te jednog od najmasovnijih u mlađim muškim kategorijama do 17, 19 i 21 godine starosti. Ovaj, sada već tradicionalni turnir, kao i svake godine održat će se u brojnim zagrebačkim sportskim dvoranama, a trajat će od 17. prosinca do 8. siječnja.

Zagreb Winter Cup jedan je od rijetkih turnira u Hrvatskoj i Zagrebu koji naglasak stavlja na razvoj futsala kod žena i mladih, a osim hrvatskih ekipa, na turniru se i ovoga puta očekuju i najbolje igračice iz cijele regije.

Kao i prijašnjih godina, na Zagreb Winter Cupu sudit će najbolji hrvatski futsal suci, a i ove godine u planu su brojna iznenađenja u sklopu završnice natjecanja.

”Lani smo na završnici našeg turnira imali priliku po prvi puta na hrvatskim parketima vidjeti kako izgleda suđenje uz pomoć videotehnologije. Bio je to pilot projekt koji se pokazao kao pun pogodak i koji je donio svojevrsnu revoluciju u hrvatskom futsalu, a oduševljeni njime bili su sami igrači kao i suci. Ove godine nastavit ćemo s implementacijom videotehnologije uz brojna druga iznenađenja.”, izjavio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa.

Kotizacija za natjecanje iznosi 399 kuna, odnosno 52,96 € prema fiksnom tečaju konverzije HNB-a (7,53450 HRK). Prijave za turnir mogu se izvršiti na stranici www.zgwintercup.eu, a traju do 29. studenog. Svim prijavljenim ekipama osigurane su minimalno dvije utakmice.

Podsjetimo, prošlogodišnje osvajačice Zagreb Winter Cupa u ženskoj kategoriji bile su djevojke iz ŽMNK Dinamo, koje su u finalu slavile protiv slovenskog KCG Teama. Osvajač U-17 turnira bila je momčad AMK Sesvete Tupek Auto. Najbolji u kategoriji do 19 godina bili su Boemi iz Zagreba, a zlatne medalje oko vrata u U-21 kategoriji kući su ponijeli momci iz sisačkog Sunprotecta koji su u vrhunskom finalu svladali bjelovarski Trgomix.

Za kraj napomenimo kako će većina utakmica grupne faze natjecanja biti popraćena putem live streaminga, a i ove godine bit će osiguran TV prijenos završnice turnira. Na kojem programu će se moći pratiti ovaj futsalski spektakl, saznat će se uskoro.