Počela podjela paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama umirovljenicima u projektu Volonter penzioner

20. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Počela podjela paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama umirovljenicima u projektu Volonter penzioner


Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica razvilo je u suradnji s Gradom Koprivnicom kao jednim od partnera na projektu prvi program u sklopu projekta Volonter penzioner. Inovativni program „Umirovljenici za umirovljenike“ podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge. Umirovljenici pomažu umirovljenicima na način da će umirovljenici – volonteri prikupljati donacije, a umirovljenici koji su u socijalnoj potrebi dobivat će pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Na taj način bit će pružena pomoć umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi na području grada Koprivnice.

Podjela paketa 1

U volonterskim akcijama prikupljanja i podjele sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika – volontera tijekom tri godine provođenja projekta Volonter penzioner. Umirovljenici će kao volonteri sudjelovati u akcijama prikupljanja za Socijalnu samoposlugu koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u trgovačkim centrima u Koprivnici i drugim javnim mjestima.

Podjela paketa 2

Popis umirovljenika i starijih osoba u socijalnoj potrebi izrađuje stručni suradnik iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice. Na temelju zajedničkog istraživanja utvrđeno je da će mjesečno biti pozvano 20 – 30 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi te će u Socijalnoj samoposluzi za njih biti pripremljeni paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Tako će uz oko 120 korisnika koji redovito dolaze u Socijalnu samoposlugu, pakete s osnovnih prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama dobivati dodatni broj umirovljenika i starijih osoba.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Grad Koprivnica utvrdili su da na području Koprivnice ima umirovljenika koji žive sami, imaju mala primanja i ne mogu namirivati sve svoje potrebe. Stoga su razradili kriterije prema kojima će umirovljenici i starije osobe dobivati pomoć koja im je potrebna u svakodnevnom životu.

Podjela paketa 3

Ovim putem pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’, a pogotovo kao volonteri u volonterskim akcijama, da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do svih informacija o projektu. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Podjela paketa 5

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Facebook Comments