U ponedjeljak je započela podjela božićnica umirovljenicima s prebivalištem na području grada Koprivnice. Novčani iznos od 200,00 kuna dijeli se umirovljenicima čija mirovina za listopad 2016. godine zajedno s dodacima ne prelazi iznos od 1.700,00 kuna. Prve božićnice umirovljenicima podijelili su Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

– To je lijep primjer solidarnosti i poticanja jednakosti u našem gradu. Da se onima koji imaju manje na dostojan način omogući da proslave božićno-novogodišnje blagdane. To je projekt koji je prije nekoliko godina pokrenut u komunikaciji s našim partnerima, Hrvatskom strankom umirovljenika. Ono što mogu najaviti i zaželjeti je da podižemo taj cenzus, ali i da podižemo iznos božićnice koje ćemo stavljati na raspolaganje našim umirovljenicima, jer to su ljudi koji su se godinama odricali za naš grad, za naš kraj i zbog njih imamo danas razvijenu Koprivnicu i ovo neka bude malo vraćanje svega onoga što su nam dali – rako je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Među prvima koji su podigli svoje božićnice bila je i umirovljenica iz Koprivnice Antonija Sirat.

– Ovo mi puno znači, a ima i onih još siromašnijih kojima to još više znači. Ima onih koji ovse o svakoj kuni i ne mogu si priušti ono najosnovnije i drago mi je da se najsiromašnijima pomaže – iskreno je rekla Antonija Sitar koja će novce utrošiti za poklone za svoje bližnje koje inače ne bi mogla dati.

Podjela božićnica obavlja se u zgradi Gradske uprave, vjenčaonici, od 9,00 do 13,00 sati, u periodu od 5. do 9. prosinca 2016. godine. Oni koji ih ne uspiju u tom periodu podići moći će to učiniti od 12. do 23. prosinca 2016. godine na blagajni Grada Koprivnice, u prizemlju, soba br. 1, svakim radnim danom od 9 do 13 sati.

prigorski.hr/koprivnica.hr