Radove na konstrukcijskoj obnovi zgrade bivšeg učeničkog, a budućeg studentskog doma u Bjelovaru obišao je u četvrtak gradonačelnik Dario Hrebak s projektantima i izvođačima radova te je tom prigodom rečeno kako je najveći izazov iskoristiti europski novac do kraja lipnja.

Najveći izazov u radovima vrijednim 1,75 milijun eura bit će vremenski rok koji je ograničen do 30. lipnja ove godine, s obzirom na to da su sredstva povučena iz Fonda solidarnosti Europske unije, a kašnjenja se neće tolerirati. Ministarstvo kulture radove će sufinancirati u iznosu od oko 750 tisuća eura, ali moguće je i da će taj udio biti veći, s obzirom na to da je ta procjena temeljena na cijeni građevinskih radova od prije godinu i pol dana, rečeno je tom prigodom.

“Nakon konstrukcijske obnove ide cjelovita obnova i ovdje će u budućnosti biti studenski dom sa 63 ležaja, glavnom menzom kapaciteta 110 osoba te brojnim drugim javnim sadržajima. Drago mi je što je glavni izvođač poslova bjelovarska tvrtka koja je taj posao dobila na javnom natječaju i mislim da bjelovarske građevinske tvrtke nikada nisu imale više posla nego što ga imaju danas”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Prodekanica Veleučilišta u Bjelovaru Tatjana Badrov naglasila je da izgradnja studentskog doma strateški projekt te visokoškolske ustanove koji će doprinijeti kvaliteti studiranja u Bjelovaru, ali i internacionalizaciji.

Na Veleučilištu u Bjelovaru trenutno studira 800-tinjak studenata, a cijene najma stanova dosta su visoke s obzirom na manjak ponude nad potražnjom. Usto, studenti imaju organiziranu prehranu u restoranu udaljenom oko 1,5 kilometara od centra grada gdje je smještena zgrada Veleučilišta.

Studentski dom gradi se u centru grada, pa će studenti u krugu od 200-tinjak metara imali sve potrebne sadržaje.