U dijelu bjelovarske bolnice, u kojemu se nalaze ordinacije Opće obiteljske medicine Doma zdravlja, počeli su radovi na rekonstrukciji i uređenju vrijedni 230 tisuća eura koji bi trebali završiti do kraja ove godine.

Riječ je o prostoru u kojemu se nalazi deset ordinacija, a bolnicu je tim povodom u utorak obišao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u društvu v.d. ravnatelja Doma zdravlja Michella Gruičića.

Ovo je prva temeljita obnova, a u posljednjih 20 godina uopće se nije bilo ulaganja u taj prostor, rekao je Marušić.

„Predviđena je izmjena svih instalacija, podova, ventilacije u svim prostorijama, a sve u cilju kako bi zaposlenici imali što bolje uvjete rada, pacijenti, naši sugrađani, što bolju zdravstvenu uslugu”, dodao je.

Župan Marušić rekao je kako je gotovo istodobno započela i obnova dječjeg dispanzera u Daruvaru, za što će biti utrošeno nešto više od 116 tisuća eura.

Podsjetio je da su već ranije ispostave Doma zdravlja u Grubišnom Polju i Daruvaru prošle na natječaju za energetsku obnovu pa će i tamo uskoro početi veliki građevinski radovi.

Bjelovarsko-bilogorska županija, istaknuo je župan Marušić, čini sve da bi zaposlenicima i pacijentima osigurala prostor i uvjete primjerene 21. stoljeću.

Zbog početka radova svih deset ordinacija su morale biti premještene na nove lokacije. No,  kako je pojasnio v.d. ravnatelja Gruičić pacijenti neće time biti zakinuti, a o novim adresama pravovremeno su obaviješteni.