Počela izgradnja nove sportske dvorane kod OŠ “Đuro Ester” u Koprivnici; gradonačelnik Jakši:”Ovom izgradnjom dižemo kvalitetu obrazovanja naših osnovnoškolaca”

3. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Počela izgradnja nove sportske dvorane kod OŠ “Đuro Ester” u Koprivnici; gradonačelnik Jakši:”Ovom izgradnjom dižemo kvalitetu obrazovanja naših osnovnoškolaca”


Počeli su prvi pripremni radovi na izgradnji nove sportske dvorane kod Osnovne škole „Đuro Ester“ na Trgu Slobode. Plan je da dvorana bude završena do proljeća 2021. godine. Vrijednost dvorane je 9,7 milijuna kuna plus PDV, opremanje iznosi još 800 tisuća kuna plus PDV.

Radi se o modernoj dvodijelnoj školskoj sportskoj dvorani za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture s kompletnom potrebnom opremom, koja će se dijelom financirati iz gradskog proračuna, a dijelom putem zaduženja.

– Zahvaljujući svemu što se događa u Hrvatskoj i svijetu, očito je da ljudi više ne vjeruju baš u nikakve projekte i iskorake, ako to ne mogu nekako opipati, vidjeti i osjetiti- rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice okupljenim predstavnicima medija prilikom obraćanja, a u vezi početka pripremnih radova na komunalnoj infrastrukturi od strane investitora Koprivničkih voda i izvođača Kominga u vrijednosti 150 tisuća kuna koji su potrebni za kasniji nastavak izgradnje sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“.

-Na ovaj način ispravljamo jednu veliku nepravdu jer je ova škola jedina bila bez adekvatne dvorane. Na taj ćemo način značajno podići kvalitetu obrazovanja naših osnovnoškolaca, ali i sportskim rekreativcima koji će koristiti dvoranu- istaknuo je Jakšić.

Koliko će izgradnja dvorane značiti za sve učenike, djelatnike i građane objasnila je ravnateljica škole Sanja Prelogović.

-Ovaj projekt je neizmjerno važan za svih 760 učenika, nas djelatnike i cijeli grad Koprivnicu. Djeca će napokon svoje aktivno vrijeme provoditi u za to adekvatnoj dvorani, a ne kao do sada u učionici veličine 10×12 metara kvadratnih. Mi smo grad sporta i na ovaj način tradiciju bavljenja sportom ćemo samo ojačati- kazala je ravnateljica.

Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo istaknuo je kako današnjim pripremnim radovima stvorit će se preduvjeti za nesmetanju gradnju dvorane.

– Vanjski gabariti dvorane su 54 s 27 metara, površine oko 1420 kvadrata, a visine oko 12-ak metara tako da će se moći odigravati i odbojkaške utakmice – kazao je Golubić.

Unutar dvorane će biti smješteno veliko košarkaško i rukometno igralište, koje će ujedno biti dobro i za mali nogomet, zatim dva mala košarkaška igrališta kao i svlačionice te kompletan sanitarni čvor. Sama dvorana će imati i pomičnu tribinu sa 168 sjedećih mjesta. Objekt će biti kompletno ventiliran, a ugrađeno će biti i najmodernije osvjetljenje.

Konstrukcija dvorane je lučna, a bit će napravljena od modernog materijala alucinka, koji će se po prvi puta u Republici Hrvatskoj koristiti upravo u Koprivnici.

Konferenciji za medije prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek te članica Uprave Koprivničkih voda Sandra Sinjeri.

Facebook Comments