Pocasna satnija

Počasna satnija Kravat-pukovnije 18. srpnja sudjeluje u svečanoj ceremoniji otvaranja IV. Hrvatskih svjetskih igara

Vojnici Počasne satnije Kravat-pukovnije sudjelovat će 18. srpnja na Trgu bana Jelačića u svečanoj ceremoniji otvaranja IV. Hrvatskih svjetskih igara, a koje će se od 18. do 22. srpnja u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog  svjetskog  kongresa održati u Zagrebu.  Ovogodišnji moto IV. Hrvatskih svjetskih igara je: „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“, a Igre će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

POTPISIVANJE Ug_HSK(Vinko Sabljo)_AC (Marijan Busic)

„Velika nam je čast da će se naša postrojba pridružiti svečanosti otvorenja ovog najvećeg amaterskog sportskog natjecanja na svijetu u kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, a koje će se ponovno održati u našem gradu Zagrebu“, naglasio je Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat-pukovnije ususret otvaranju Hrvatskih svjetskih igara, uz napomenu da je ovo drugi put da Počasna satnija Kravat-pukovnije ima čast otvarati Hrvatske svjetske igre. Zanimljivo je naglasiti i da je ustanova Academia Cravatica, u sklopu koje se odvija projekt „Smjene straže“ Počasne satnije Kravat pukovnije, od ove godine usko povezana s Hrvatskim svjetskim kongresom i na promociji Svjetskog dana kravate među našim iseljenicima.

Press_igre

Naime, predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa (HSK) Vinko Sabljo i ravnatelj Academije Cravatice (AC) Marijan Bušić početkom travnja 2017. potpisali su u Zagrebu Ugovor o zajedničkoj suradnji tih dviju ustanova koje u misiji svoga djelovanja imaju iste bitne vrijednosti: djeluju u svjetskim razmjerima i obje promoviraju hrvatski identitet, te kulturu suživota među narodima i kulturama. Polazeći od činjenice da je kravata po svojem podrijetlu, razvoju i simboličkim vrijednostima istodobno hrvatska i svjetska, te pripada hrvatskom narodu i svim narodima svijeta, ustanova Academia Cravatica će 18. listopad, kada se obilježava Svjetski dan kravate, ponovno proslaviti i u brojnim državama svijeta, među našim iseljenicima, a po prvi put uz pokroviteljstvo i potporu Hrvatskog svjetskog kongresa.

Inače, svečano otvaranje IV. Hrvatskih svjetskih igara započet će na Trgu bana Jelačića u utorak, 18. srpnja u 20.30 sati.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

foto: zoo.hr

U zagrebačkom ZOO-u na svijet došlo mladunče zebre

Posjetitelji koji su u nekoliko posljednjih dana posjetili zagrebački Zoološki vrt, u nastambi zebre mogli su …

Davor Višnjić/Pixsell

Miss Universe i najseksi Hrvatica zasjale u jednobojnim haljinama

Moda&Style