Pobjednici jedne od najdugovječnijih cestovnih utrka u Varaždinu, 28. Varaždinskog polumaratona su Kristijan Rubnić iz Atletskog kluba „Jastreb 99” iz Jastrebarskog te Jasmina Ilijaš, iz varaždinskoga Trkačkog kluba „Marathon 95”.

Varaždinski polumaraton održava se u spomen na Dan oslobođenja Grada Varaždina 1991. godine u organizaciji Trkačkog kluba „Marahton 95”, suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod glavnim pokroviteljstvom Grada Varaždina. U isto vrijeme startale su i utrke na 5 kilometara, dok su prije toga održane dječje utrke na 500 i 1000 metara. Ulicama Varaždina ukupno je pretrčalo 590 trkača, a pobjednici najduže utrke, među 267 sudionika, su Kristijan Rubnić i Jasmina Ilijaš.

Rubnić iz Atletskog kluba „Jastreb 99” obranio je prošlogodišnji naslov.

„Pripremam se za Zagrebački maraton, ovdje u Varaždinu uvijek po planu bude neka testna utrka, dva, tri tjedna prije maratona. Bio sam oko dva mjeseca ozlijeđen, pa nisam znao kako će ovo ispasti. No možda je pomoglo što se tijelo malo odmorilo. Istempirao sam današnju utrku i ostvario osobni rekord”, rekao je Rubnić koji je prošle godine na Zagrebačkom maratonu bio treći, pa se nada da će to mjesto i obraniti.

Ove godine medalja je po prvi puta otišla u domaći klub. Naime, Ilijaš iz Trkačkog kluba „Marahton 95” bila je najbrža u kategoriji žena, a iako je bilo tijesno, objasnila je kako je iskoristila umor svoje konkurentice.

„Zadnja 2 kilometra sam ubrzala i tako je stigla pobjeda. U trčanju sam 12 godina, a ovo mi je bio neki tempo maraton kojeg sam trčala, malo brže od tempa. To mi je zadnja priprema za Zagrebački maraton”, kazala je Ilijaš.

Uz brojne trkače, na utrci građana na 5 kilometara sudjelovao je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, dok je polumaraton trčala i Martina Dalić, bivša ministrica financija i predsjednica Uprave Podravke.