Plenković u Mariji Bistrici otvorio dječji vrtić „Pušlek” sufinanciran EU sredstvima

7. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Plenković u Mariji Bistrici otvorio dječji vrtić „Pušlek” sufinanciran EU sredstvima

Tomislav Miletić/PIXSEL


Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je u Mariji Bistrici otvorio novoizgrađeni dječji vrtić „Pušlek” vrijedan 10,5 milijuna kuna, a otvorenju je nazočila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Projekt je sufinanciran iz EU Programa ruralnog razvoja, a iznos europskih sredstava je 7,4 milijuna kuna.

Premijer Plenković je istaknuo kako je na taj način sufinancirano gotovo 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske ukupne vrijednosti više od milijardu kuna.

„Time smo poslali snažnu poruku, jednu snažnu demografsku mjeru upravo manjim sredinama diljem hrvatskih županija“, rekao je.

Premijer je podsjetio da je u Krapinsko-zagorskoj županiji u mandatu ove Vlade dosad ugovoreno 1,66 milijardi kuna vrijednih projekata te da se u godini pandemije vodilo računa i o radnicima u ovoj županiji.

„Dosad smo utjecali na to da 28 tisuća radnika dobije naknadu za očuvanje radnih mjesta. Dosad je ukupno isplaćeno 210 milijuna kuna kako bi oni ostali na tržištu rada, kazao je Plenković.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički podsjetio je da je otkup zemljišta za novi objekt vrtića pokrenut krajem 2013. godine, ugovor za mjere iz EU fondova potpisan prije 15 mjeseci, a vrtić izgrađen tri mjeseca prije roka.

„Ugovorena vrijednost bila je 10,5 milijuna kuna, a izgrađeno je za 40.000 kuna ispod ugovorene vrijednosti“, kazao je Milički te spomenuo i planove da uz dječji vrtić niknu glazbena i turistička škola, znanstveni kampus i sportska igrališta.

Teodor Švaljek, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice, zahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji 25 godina čekanog vrtića, a Jadranka Pezić, ravnateljica vrtića kazala je da na dvije lokacije 22-oje zaposlenih brine o ukupno 140 mališana.

(Hina)

Facebook Comments