Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina, u utorak, 21. prosinca 2021. godine, u 10 sati, u Bjelovaru, priopćeno je iz Vlade.

Podsjećamo da je prvi sastanak u tom formatu održan u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovorena praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja.

Teme sutrašnjega sastanka u Bjelovaru bit će Zakon o odgoju i obrazovanju te provedba Plana oporavka i otpornosti, cestovna infrastruktura i linijski prijevoz putnika te demografske mjere i mjere za mlade.

Po dolasku u Bjelovar, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s mons. Vjekoslavom Huzjakom, u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji.

Potom će se sastati sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Markom Marušićem i gradonačelnikom Grada Bjelovara Darijem Hrebakom, a obići će i novu zgradu Opće bolnice Bjelovar.