PLENKOVIĆ POTVRDIO ‘Prvo se gradi dionica do Kloštra Vojakovačkog vrijedna 230 milijuna kuna’

22. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno PLENKOVIĆ POTVRDIO ‘Prvo se gradi dionica do Kloštra Vojakovačkog vrijedna 230 milijuna kuna’


Premijer Andrej Plenković danas je nakon radnog sastanka u Koprivničko-križevačkoj županiji potvrdio kako napokon kreće gradnja brze ceste do Koprivnice, odnosno prvo će se graditi dionica do Kloštra Vojakovačkog.

– Danas smo imali sastanak sa županom Korenom, gradonačelnikom Jakšićem i saborskim zastupnikom Sobotom gdje ako razgovarali o gospodarskoj situaciji u Koprivničko-križevačkoj županiji, brojnim projektima, posebno projektima u prometnoj infrastrukturi. S te strane izuzetno sam zadovoljan napretkom projekta velike željezničke investicije koji će povezati Križevce, Koprivnicu i mađarsku granicu, vrijedan 2,4 milijarde kuna. – kazao je.

Dodao je kako je izrazito zadovoljan što se upravo danas u Hrvatskim cestama otvaraju ponude za nastavak izgradnje brze ceste između Križevaca i Koprivnice.

DSC_3360

– Prvo se gradi dionica koja će ići sa sedam i pol kilometara do Kloštra Vojakovačkog, a investicija je vrijedna više od 230 milijuna kuna, a cilj je bolja prometna povezanost Koprivnice sa Zagrebom. Naš cilj je i da se radi projektna dokumentacija vrijedna 4 milijuna kuna za daljnju dionicu prema Koprivnici. Mi smo kao Vlada u ovoj Covid krizi napravili snažan iskorak prema radnicima u privatnom sektoru, isto smo napravili i u ovoj županiji. – istaknuo je premijer.

Prema podacima do 31. kolovoza više od 9300 radnika dobilo je plaće ukupno 62,3 milijuna kuna za naknadu za radna mjesta za zadržavanje zapošljavanja uz druge potpore poslodavcima da premoste ovu krizu.

Premijer se osvrnuo i na poslovanje Podravke.

DSC_3386

– Dobro je što je Podravka zdrava, bez ikakvih potpora premostila ovu krizu. Isto tako pozitivno je što će uskoro doći predstavnici fonda za zaštitu okoliša i nadležni tajnici u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike koji će se baviti centrom za gospodarenje otpadom. U svakom slučaju redoviti dijalog s dužnosnicima gradske i županijske razine, saborskim zastupnikom, potpora vlade, kapitalni projekti za razvoj Koprivničko- križevačke županije i sjevera Hrvatske. – zaključio je.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments