Plenković poručio iz Farkaševca: “Nastavlja se izgradnja brze ceste između Zagreba i Bjelovara”

16. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Plenković poručio iz Farkaševca: “Nastavlja se izgradnja brze ceste između Zagreba i Bjelovara”


Premijer Andrej Plenković danas je boravio u Farkaševcu i sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Plenković je nakon sjednice poručio medijima kako se nastavlja izgradnja brze ceste između Zagreba i Bjelovara. -To je još 16,9 kilometara čime ćemo integrirati Bjelovar sa Zagrebom u prometnom smislu. Istaknuo sam kako smo proteklih godina reformom financiranja lokalne uprave i područne samouprave omogućili mnogim županijama, gradovima i općinama veće prihode, a to se vidi i ovdje u Općini Farkaševac – rekao je Plenković i dodao kako podupiru sve projekte koji su ključni za kvalitetnije življenje u ovome kraju.

-Iz sredstava Ministarstva poljoprivrede dječji vrtić pa reciklažno dvorište. Na ovom području se puno radi u vodno-komunalnoj infrastrukturi, a projekt Zaželi omogućio je zapošljavanje 33 žene u Farkaševcu i Dubravi koji brinu o 180 starijih osoba. Znatna sredstva smo na području Zagrebačke županije uložili u očuvanje radnih mjesta. Danas je zaposlenost veća nego što je bila prije Covid krize – istaknuo je Plenković i zaželio puno uspjeha novom načelniku Matiji Copaku i najiskusnijem županu Stjepanu Kožiću.

Facebook Comments